image1 image2 image3

Почетна

КЗК ТРАДИЦИОНАЛНО ЈЕ ОБЕЛЕЖИЛА ДАН ЖЕНА 8. МАРТ, ПОД НАЗИВОМ: ЖЕНИ У ЧАСТ И ГОДИШЊИЦУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ '' СРПСКОЈ У ЧАСТ ''

 8.МАРТ 2019 !!!

 

      Културна заједница Крајине (КЗК) и Друштво књижевника Крајине (ДКК, као саставни члан КЗК) организовали су, Забавно—поетско вече под називом: Жени у част, поводом 8. марта дана жена. На почетку програма, Председник КЗК, прим. Др. Владо Батножић, је одржао пригодан говор, и свим женама у име КЗК, и у своје лично име честитао 8. март, Дан жена. Истим поводом су и Председник ДКК, Слободан Ђуровић и Председник Управног одбора КЗК  Жељко М. Кукић честитали.

      Поводом 8. марта Председник КЗК Др. Батножић је у име КЗК , Види Зец, Миланији Јовановић, и Богданки Бајић , уручио Захвалнице КЗК за изузетан допринос у очувању  крајишког културног идентитета , и раду у КЗК, све три даме су чланице женске пјевачке групе ,,ИЗВОР“-КЗК. Потом је водитељ програма Жељко Кукић прозивао сваког члана ДКК да прочита што је написао , посвећено осмом марту, Дану жена. У паузи рецитовања, ЖПГ,,ИЗВОР“ и потом мјешовита пјевачка група ,,Кордунаши“ отпјевали  пар етно  пјесама , што је публика са одушевљењем поздравила. Окупљени су се потом са  Шведског стола послужили јелом и пићем, да би на крају и Оркестар,,Славонија“ одсвирао и Жеља Славонац отојевао пар пјесама, у част Дана жена , све у свему , једно пријатно дружење.

2021  КУЛТУРНА ЗАЈЕДНИЦА КРАЈИНЕ